Webhosting

Webhosting bestaat bij FloQui in principe uit 1 pakket (“Doe jij het maar”). Je krijgt dan snelle hosting en ik installeer een content management systeem zoals WordPress voor je. Onderhoud van de server, beveiliging, backups hoef je je geen zorgen over te maken. Er zit mailhosting (op een aparte server) bij inbegrepen en zaken als bandbreedte, subdomeinen en mailadressen zijn onbeperkt.

De andere twee pakketten zijn voor de gebruikers die een kale server geleverd willen krijgen en hier zelf mee aan de slag willen of bijvoorbeeld makkelijk zelf subwebsites wil kunnen installeren. Je kan kiezen om hem met alleen een besturingssysteem geleverd te krijgen, of met een webbeheer paneel. Je krijgt je eigen virtuele server waar je verder mee kan doen wat je wil, zonder afhankelijk te zijn van mij.

* Andere systemen ook mogelijk
** Opslag is flexibel en geen harde limiet
*** Meer backups mogelijk in overleg

Doe-het-zelf Klein

16,99 / maand incl. BTW
 • Geleverd met Linux*
 • 4GB RAM
 • 40GB NVME SSD opslag
 • 2 vCPUs (Intel Xeon Gold)
 • 20TB bandbreedte
 • Gehost in Duitsland
 • Optioneel: backups (+€3,99/maand)**

* Keuze uit Ubuntu (20.04/18.04), Fedora (32), Debian (10/9) en CentOS (8/7). Naar wens kan ook een webpaneel en/of CMS (WordPress, Joomla) geïnstalleerd worden.
** Backups worden extern opgeslagen. Uiteraard is het mogelijk om zelf gratis backups in te stellen met je eigen software en cloud- of lokale opslag.

Doe-het-zelf Middel

29,99 / maand incl. BTW
 • Geleverd met Linux*
 • 8GB RAM
 • 160GB NVME SSD opslag
 • 4 vCPUs (AMD EPYC)
 • 20TB bandbreedte
 • Gehost in Duitsland
 • Optioneel: backups (+€3,99/maand)**

* Keuze uit Ubuntu (20.04/18.04), Fedora (32), Debian (10/9) en CentOS (8/7). Naar wens kan ook een webpaneel en/of CMS (WordPress, Joomla) geïnstalleerd worden.
** Backups worden extern opgeslagen. Uiteraard is het mogelijk om zelf gratis backups in te stellen met je eigen software en cloud- of lokale opslag.

Staat jouw perfecte pakket er niet bij?

Veelgestelde vragen over hosting

De webhosting pakketten zijn ideaal voor mensen die zelf hun website willen bouwen. Er zijn ook enkele verschillen tussen de pakketten.

Doe jij het maar
Dit pakket kies je als je je website zelf wil bouwen, maar de achterliggende zaken als hosting, SSL certificaten en mail niet wil hoeven regelen. Bij dit pakket installeer ik je site en regel ik de beveiliging, mailadressen, backups en CDN. Zelf hoef je dan alleen nog maar de site te bouwen. Bij dit pakket krijg je ook toegang tot de mailserver, zodat je zelf mailadressen aan kan maken.

Doe-het-zelf pakketten

De VPS pakketten zijn voor mensen die zelf de controle willen hebben over sites, mails, backups en dergelijke. Je krijgt een dan een virtuele server geleverd met alleen het besturingssysteem, zodat je zelf een controlepaneel kan installeren. Je kan deze pakketten natuurlijk ook gebruiken voor iets anders dan een website, bijvoorbeeld een mail- of gameserver! 

Je kan de server uiteraard ook geleverd krijgen met een controlepaneel voor je website (gratis geïnstalleerd). Je hebt dan nog steeds de volledige controle over je virtuele server, maar backups, SSL en website installaties regel je zelf. Het voordeel hiervan is dat je niet afhankelijk bent van mij en wanneer je wil subwebsites kan installeren of je hoofdsite kan herinstalleren. Met vragen kan je natuurlijk altijd bij mij komen.

Upgraden is makkelijk, downgraden niet. Begin daarom klein en upgrade pas wanneer het nodig is! De paneelsoftware die FloQui aanraadt laat je ook zien wanneer upgraden nodig kan zijn!

Als je bestanden upload naar je site, of als een bezoeker je site bekijkt, wordt via het internet data overgedragen van en naar de server. In het geval van websitebezoek gaat dit vaak om kilobytes of megabytes. Bij uploaden ligt het aan de grootte van het bestand dat je upload. Bij het hosting pakket heb je onbeperkte bandbreedte, bij de VPS pakketten 20TB. Dat is heel veel en hier ervaar je vrijwel nooit problemen mee.

NVMe SSD is een zeer snelle soort opslag, veel sneller dan de bekende SATA-HDD en SATA-SSD opslag. Daarmee zijn de bestanden op je server supersnel toegankelijk en dat komt de prestaties van de site behoorlijk ten goede.

Je kent het vast wel: het slotje voor de link in de webbrowser. Dat betekent dat de verbinding met de webserver vertrouwd en versleuteld is. Tegenwoordig wordt dit zogeheten SSL steeds belangrijker, in de toekomst zullen browsers waarschijnlijk verbindingen zonder SSL zelfs weigeren. Omdat het zo belangrijk is, krijg je het gratis bij je hosting voor al je domeinen en subdomeinen.

Elementor Pro is een WordPress plugin waarmee je pagina’s kan bouwen door te klikken en slepen met widgets. De proversie biedt meer widgets, maar stelt je ook in staat om de header, footer en pop-ups te maken! Zo maak je je site helemaal naar wens en zie je uiteindelijk niks meer van het basisthema, zodat je toch een unieke site hebt!

Laten we samenwerken bij uw nieuwe project.

Of het alleen webhosting is, of een hele website. Ik help u graag.
Ook als u eerst nog vragen heeft.