Kleinvee Fokkerij | FloQui | FloQui.nl

Kleinvee Fokkerij

Kleinvee Fokkerij en Pension is een bedrijf dat zich richt op de verkoop en bijbehorend advies van knaagdieren aan particulieren. Hier is een webshop met knaagdierproducten aan toegevoegd, die later is voortgezet onder een aparte merknaam. Ik ben al sinds voor de oprichting van FloQui betrokken bij Kleinvee Fokkerij - en heb dan ook een hoop werk voor dit bedrijf gedaan, waaronder de bouw van meerdere websites en het opzetten/onderhouden van een interne netwerkinfrastructuur (klantenservice panel, cloud opslag (Nextcloud)).

Startjaar

2020

Status

lopend

Aantal sites

5

Enkele jaren voordat ik startte met FloQui kwam Nick (eigenaar en oprichter Kleinvee Fokkerij en Pension) bij mij voor hosting van zijn eerste website. Na enkele jaren gehost te hebben, kwam daar ook de vraag bij of ik kon helpen met het opzetten van een website voor de fokkerij en het pension. Waar het begon met een simpele website met statische pagina’s, is dit steeds verder gegroeid. Eerst kwam er een afspraakformulier op de website, en later werd er binnen de website van de fokkerij een webshop toegevoegd. Om de klantvriendelijkheid van de website hoog te houden, hebben we in 2021 besloten om de websites te scheiden in een site voor de fokkerij en bijbehorende diensten (pension, verzorging van dieren), en een webshop - Zooply. Inmiddels ben ik dan ook verantwoordelijk voor de hele online aanwezigheid van Kleinvee Fokkerij en Zooply. Of het nu gaat om het draaiend houden van de website, of het aanmaken van Google advertenties voor de webshop en de fokkerij.

Een uitdagende taak, omdat zowel de fokkerij als de webshop gestaag groeien qua verkeer. Ik vind het leuk om vanaf het moment dat een bedrijf start betrokken te zijn, omdat je echt de groei kunt zien van een organisatie. Zo is de klantenservice begonnen via een standaard webmail client, maar draait er sinds een jaar een klantenservice paneel waarop openstaande berichten goed bijgehouden kunnen worden - een noodzaak vanwege de groei in contactverzoeken van (aanstaande) klanten. Allerlei momenten waar ik zelf ook weer nieuwe, belangrijke dingen geleerd heb die ik kan meenemen in nieuwe projecten. Dit stelt mij namelijk in staat om ook grotere bedrijven te gaan adviseren op het gebied van website-hosting. Inmiddels heb ik ruime ervaring met verschillende - gratis te gebruiken - open-source oplossingen voor bedrijfszaken. Zo gebruikt Kleinvee Fokkerij Nextcloud in plaats van het prijzige Microsoft 365 of Google Workspace, en gebruiken zij voor de klantenservice Freescout in plaats van closed-source, gelicenseerde software zoals Trengo. Het blijkt dat deze oplossingen in de praktijk zeer bruikbaar zijn. Er zijn immers ook genoeg sites die een gratis oplossing zoals WooCommerce gebruiken voor hun gehele webshop!

Bij Kleinvee Fokkerij draait op dit moment alleen nog het afspraakformulier op Wordpress. Voor de website van de fokkerij is gekozen voor OctoberCMS - een Content Management System dat makkelijk te gebruiken is voor de klant, maar mij toch volledige vrijheid biedt om te bouwen wat ik wil. Voor de webshop is gekozen voor Shopware 6 - uitstekende eCommerce software van Duitse origine.

Websites van dit project

kleinveefokkerij.nl

zooply.nl

zooplyexpress.nl

Websites binnen dit project