Vind het antwoord op jouw vragen.
Jazeker, en bij FloQui kan je ook kiezen uit 1100+ domeinextensies, waaronder de volgende extensies:
en nog veel meer! Geef bij je contactaanvraag aan dat je ook een domein wilt om een prijsopgaaf te ontvangen.
Laatst gewijzigd: 8 juni 2022
Elk pakket gaat per maand en kan naar wens per maand of per jaar betaald worden. Als je tussendoor opzegt, loopt de hosting tot de einddatum van de periode waar je het laatst voor betaald hebt.
Bij maandelijkse betalingen geldt: zeg je halverwege de maand op, dan loopt je pakket eind van diezelfde maand af. Je krijgt geen factuur meer voor de nieuwe maand. Dit geldt tot de laatste dag van de maand. Zeg je op de eerste dag van de volgende maand op, dan loopt je pakket tot het einde van die maand.
Laatst gewijzigd: 01-06-2022
Jazeker. Om de veiligheid van jouw website te garanderen worden verschillende maatregelen genomen. Zo heeft elke website bij FloQui standaard SSL ingeschakeld, en regel ik dat deze altijd aan staat en op tijd vernieuwd wordt. Dit zorgt voor een versleutelde verbinding tussen de bezoeker en de server - een vereiste voor alle webshops. Daarnaast zijn alle servers goed beveiligd met een firewall. Op dit moment loopt er ook een test met een extra caching laag om alle websites te versnellen. Dit maakt de webhosting ook veiliger - omdat deze caching laag op een server draait waar de website bestanden en databases niet staan. Het openbare IP adres wijst dus naar een server die verder niet zoveel doet. De interne communicatie tussen de verschillende servers vindt plaats in geïsoleerde netwerken die niet van buitenaf toegankelijk zijn.
Laatst gewijzigd: 17-06-2022
Dat verschilt per website. Elke site is uniek, en een vast pakket met bepaalde functies voldoet meestal niet perfect aan de wensen die iemand heeft voor zijn site. Daarom leveren wij alleen maatwerk. Zo betaal je niet onnodig veel, en heb je precies wat jij nodig hebt! Natuurlijk begrijpen we dat een idee van de kosten fijn is, en daarom is elke aanvraag vrijblijvend! Vraag dus gerust een prijs op, dat verplicht je tot niks!
De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van specifieke wensen en software-keuzes. Vraag dus vooral gratis een offerte aan om een op maat gemaakt aanbod te krijgen. Bij elk pakket geldt wel dat de volledige hosting beheerd wordt door FloQui - updates, software, beveiliging en onderhoud.
Laatst gewijzigd: 17-09-2022
Op jouw webhosting pakket kan vrijwel alle software geïnstalleerd worden waarmee je zelf een website kunt bouwen, zowel betaalde software als gratis software. Denk hierbij aan Wordpress, Shopware, OctoberCMS, Ghost, Drupal, Joomla, Magento en meer! Afhankelijk van de software-keuze veranderen ook de hosting kosten. Shopware en Magento zijn bijvoorbeeld redelijk zwaar en zijn alleen voor e-Commerce geschikt. Daardoor zal de startprijs van een hostingpakket binnen de kosten voor de e-Commerce pakketten liggen (zie ook de veelgestelde vragen - wat zijn de kosten?).
Weet je nog niet welke software je het best kunt gebruiken? Ik help je graag om op basis van jouw wensen je van een passend advies te voorzien.
Laatst gewijzigd: 07-04-2022
Nee, dit is in principe niet mogelijk. Wanneer je een account aanvraagt om ook bij je website bestanden te kunnen, zie je in het website paneel wellicht SSH staan. Jouw website heeft een apart SSH account, maar je kunt hier niet op inloggen omdat de firewall geen SSH verbindingen accepteert. Dit is om de servers veilig te houden.
Mocht het nodig zijn, dan kunnen er wel commando’s (zoals composer) voor je uitgevoerd worden. Ook kan ik voor jou cronjobs instellen op de server (nodig voor bijvoorbeeld Shopware, Mautic en sommige Wordpress installaties).
Laatst gewijzigd: 26-09-2022
Nee, je hebt in principe geen directe toegang tot je webbestanden. Als je graag toegang wilt, is het natuurlijk mogelijk om een oplossing op maat te bedenken.
Je kunt trouwens altijd al jouw webbestanden opvragen, bijvoorbeeld omdat je je website wilt verhuizen. Je ontvangt dan een ZIP-bestand met jouw website en de eventuele database.
Waarom krijg ik niet standaard toegang?
Klanten van FloQui willen zich niet druk maken om hun hosting - dus vragen ze zelden toegang tot hun bestanden. Meestal is dat ook niet nodig, omdat je bijvoorbeeld Wordpress plugins gewoon vanuit het adminpaneel kunt installeren. Daarom draait er ook geen beheerpaneel op de server. Zo blijft er zoveel mogelijk ruimte voor de websites. Dit scheelt ook in de kosten, want een paneel brengt meestal redelijk wat vaste kosten met zich mee - en dat merk jij weer in jouw kosten.
Laatst gewijzigd: 14 september 2023
Ik maak gebruik van twee Europese organisaties om mijn infrastructuur te draaien. Hieronder vind je een overzicht van de systemen en in welke landen de data opgeslagen wordt:
Websites | 🇩🇪 Duitsland, 🇫🇮 Finland, 🇫🇷 Frankrijk en 🇳🇱 Nederland |
🇫🇮 Finland | |
FloQui Cloud | 🇩🇪 Duitsland |
Backups | 🇫🇮 Finland |
Laatst gewijzigd: 14 september 2023
Nee hoor. Het maakt vaak het hele proces echter wel makkelijker, omdat ik mijn servers afstel op hoe ik werk. Ik kan ook websites hosten die hoge eisen hebben, zoals (let op: technische termen) SLA’s, S3 object storage, DBaaS, load balancers etc.
Je kunt een website die ik gebouwd heb ook altijd meenemen als je verhuist naar een andere webhosting.
Laatst gewijzigd: 14 september 2023
Ik werk veel met de volgende systemen:
Een systeem als OctoberCMS geeft mij de vrijheid om in de code te werken, terwijl het voor de klant heel makkelijk is om dingen op de website te plaatsen of bewerken. Daarom heeft dit systeem mijn voorkeur.
Voor grotere eCommerce organisaties kan Shopware een aantrekkelijke optie zijn. Het heeft een prettige interface om je bestellingen en producten te beheren en is ontzettend uitgebreid.
Wordpress wordt ontzettend veel gebruikt als CMS en is daarom vooral prettig te gebruiken: je kent het misschien al. Ik werk zelf veel met Wordpress en Elementor om de site op te bouwen. Het nadeel van Wordpress is dat het soms te ingewikkeld wordt als er veel plugins bij komen kijken.
LightspeedHQ ben ik meer recent mee begonnen te werken. Voor enkele klanten voldeed Shopware / Wordpress met WooCommerce niet meer vanwege de groei van de organisaties en wensen die vanwege de groei veranderd zijn. Hoewel LightspeedHQ een volledig extern beheerd systeem is, biedt het wel de mogelijkheid om zelf een thema te bouwen / integreren. Bij gebruikt van dit systeem kan ik dus zeker helpen met het integreren en aanpassen van een thema.
Jekyll is een goede optie voor mensen die zeker weten dat ze niets aan hun eigen site willen veranderen - en al het werk uit handen willen geven. Er zit namelijk geen systeem bij waarmee je makkelijk je website wijzigt. De hele website wordt in code geschreven en als statische site opgebouwd voordat deze live gaat. De site is daardoor supersnel - en licht. Het zorgt dus voor minimale hostingkosten.
Laatst gewijzigd: 2 juni 2023